Info

Bronckhorst Windturbine-Vrij is een nieuwe politieke partij, opgericht door Ton Schaapveld en Charles den Tex, inwoners van Bronckhorst.

Charles den Tex, voorzitter: Betrekkelijk nieuw in de Achterhoek. Geboren in 1952 in Camberwell, Australië, en op zesjarige leeftijd naar Nederland gekomen. Eerst in Leiden en daarna in Londen, Parijs, Amsterdam en Den Haag tot ik in 2017 neerstreek in Varssel. Tekstschrijver, reclameman, fusiemanager en sinds 1995 schrijver van thrillers en non-fictie boeken. Juist voor het schrijven blijkt de Achterhoek een perfecte locatie: rust, ruimte, prettige mensen die niet houden van moeilijk doen. De vriendelijke en open sfeer en de geweldige natuur zijn elke dag de basis voor de inspiratie die ik zoek. De mogelijke komst van mega-windturbines was dan ook een schok. Wie uit het westen komt weet uit ervaring hoe een landschap naar de Filistijnen geholpen kan worden door industriële installaties. Vanaf dat moment span ik mij in om Bronckhorst te behoeden voor een vreselijke vergissing: als de mega-turbines er eenmaal staan, is het te laat. Ik ben voor de energietransitie, maar dan wel op een manier die het grootste kapitaal van de streek intact laat: de natuur waar heel Nederland jaloers op is.

Ton Schaapveld, secretaris/penningmeester: Geboren in 1957 en getogen in Zutphen, net aan het begin van de Achterhoek. Na de middelbare school en kortstondig gesnuffel aan twee academische studies de praktijk ingegaan als ondernemer. Inmiddels al bijna 13 jaar met veel genoegen woonachtig in de mooie gemeente Bronckhorst. Eigenlijk nooit zo geïnteresseerd geweest in de lokale politiek tot het moment van de eerste geruchten over ingetekende windturbines in een mooi natuurgebied. Vanaf toen raakte ik betrokken bij de ingrijpende gevolgen van wat er in Den Haag en op ons gemeentehuis, tegen onze wil, over onze leefomgeving wordt bekokstoofd. Uiteraard ben ik voor de transitie van vuile naar schone energie. Wat mij ook drijft is de energie onafhankelijkheid van landen veraf of van ons niet zo welgevallige regimes. Dat kunnen we gezamenlijk voor elkaar krijgen in de hele Europese Unie en op ons deel van de Noordzee. Niet door het zeer dichtbevolkte Nederland vol te zetten met megawindturbines en grote zonneparken.

Contactinformatie

Adresgegevens

Oude Ruurloseweg 5
7021 HD Zelhem